SAKKTORNA SZABADKÁN

A Szabadkai Zsidó Hitközség volt június 8-án a Szerbiai Zsidó Hitközségek Egyéni Sakkversenyének házigazdája. A tornán összesen 12 belgrádi, spliti, újvidéki és szabadkai sakkozó vett részt.

A megmérettetést Szabados Róbert, a Szabadkai Zsidó Hitközségt elnöke és Kovač Vlado, a torna kezdeményezője és szervezője nyitotta meg.

A torna kezdetén a kiemelkedő nemzetközi sakkbíró, Miodrag Maravić ismertette a résztvevőkkel, hogy milyen szabályok szerint zajlik majd a verseny. A tornát svájci rendszerű versenyben, hat fordulóban, gyorsított változatban bonyolították le, egyenként 15 perces limitált játékidővel.

Az első három helyezést elért versenyzőt éremmel, a többi résztvevő sakkozót pedig oklevéllel jutalmazták. Az első helyet Branislav Đurašević, belgrádi FIDE sakkfeladvány mester szerezte meg. Második helyen a szabadkai Kovač Vlado, a harmadik helyen pedig a belgrádi Borivoje Kario végzett.

A jelenlévők megemlékeztek az elhunyt sakkozó barátaikról is, a szabadkai Steinfeld Josuáról és az újvidéki Ujházi Ivánról.

A sakkversenyt kellemes időtöltés követte.